Παρουσιάσεις

Σενάριο 11 διδακτικών ωρών για την διδασκαλία του κεφαλαίου 1 “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” από την Φυσική Γενικής Παιδείας Β Λυκείου.

Όλο το 1ο κεφάλαιο “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” του βιβλίου Φυσικλης Γενικής Παιδείας αναλύεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ, σε τρείς παρουσιάσεις συνολικής διδακτικής διάρκειας 11 διδακτικών ωρών. Συνολικά οι παρουσιάσεις υπερβαίνουν κατά δύο ώρες τις προδιαγραφές των οδηγιών του ΙΕΠ (9 διδ. ώρες) λόγω της έμφασης στην εισαγωγή.Οι παρουσιάσεις είναι προσανατολισμένες στην εννοιολογική …

Σενάριο 11 διδακτικών ωρών για την διδασκαλία του κεφαλαίου 1 “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” από την Φυσική Γενικής Παιδείας Β Λυκείου. Διαβάστε Περισσότερα »

Μία διδακτική πρόταση για την διδασκαλία των σφαλμάτων.

Παρουσιάζουμε μια διδακτική πρόταση για την εισαγωγή των εννοιών των σημαντικών ψηφίων, της αβεβαιότητας και του σφάλματος στο Λύκειο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ και την θεωρία από εδώ. Για την διδασκαλία θα χρειαστούν δύο φύλλα εργασίας. Παρατίθενται όμως τρία φύλλα εργασίας ανάλογα με την προσέγγιση που θα ακολουθηθεί. Μπορείτε να κατεβάσετε το …

Μία διδακτική πρόταση για την διδασκαλία των σφαλμάτων. Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση για τα σχολικά προγράμματα του ESERO

Σας ανακοινώνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή παρουσίαση όλων των σχολικών προγραμμάτων του European Space Education Resource Office που θα γίνει στις 18/9. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα και την διαδικασία συμμετοχής από εδώ.

Παρουσίαση: από την θερμοκρασία και την θερμότητα, στην εσωτερική ενέργεια, την μοριακή κίνηση και την διατήρηση της ενέργειας.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση που εισάγει την έννοια της θερμοκρασίας και της θερμότητας. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας της Α Λυκείου. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ. Παραθέτουμε μία παρουσίαση για την κατανόηση της διαφοροποίησης της έννοιας της θερμότητας και της …

Παρουσίαση: από την θερμοκρασία και την θερμότητα, στην εσωτερική ενέργεια, την μοριακή κίνηση και την διατήρηση της ενέργειας. Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση για τις ακτίνες Χ.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για τις ακτίνες Χ. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ.

Παρουσίαση για τις πυρηνικές αντιδράσεις και τις εφαρμογές τους

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για τις πυρηνικές αντιδράσεις, την σχάση του ουρανίου, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις, τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, την πυρηνική βόμβα και την πυρηνική σύντηξη. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου, όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να …

Παρουσίαση για τις πυρηνικές αντιδράσεις και τις εφαρμογές τους Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση για την διάσπαση α, β, γ, τους ρυθμούς διάσπασης, την ενεργότητα και την ραδιοχρονολόγηση.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για την διάσπαση α, β, γ, τους ρυθμούς διάσπασης, την ενεργότητα και την ραδιοχρονολόγηση. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου, όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ.

Παρουσίαση για την ανακάλυψη της ραδιενέργειας και τις ιδιότητες των πυρήνων.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για την ανακάλυψη της ραδιενέργειας και τις ιδιότητες των πυρήνων. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου, όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ.

Παρουσίαση των θεωριών για την δομή του ατόμου.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για τις θεωρίες για την δομή του ατόμου. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου, όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ.

Παρουσίαση για το φαινόμενο διασκεδασμού του φωτός και το Η/Μ φάσμα.

Παραθέτουμε μία παρουσίαση για το φαινόμενο του διασκεδασμού του φωτός και το Η/Μ φάσμα. Στηρίζεται στην παλαιά ύλη της φυσικής γενικής παιδείας Γ Λυκείου, όταν η φυσική ήταν επιλεγόμενο μάθημα γενικής παιδείας. Όμως ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για να διδαχθεί το αντικείμενο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ.

Scroll to Top