Επιμορφώσεις

Επιμορφώσεις στα νέα προγράμματα σπουδών Μάρτιος 2024

Τον Μάρτιο του 2024 διοργανώθηκαν από τούς Συμβούλους Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Γ Αθήνας Δρ. Μπαμπασίδη Γεώργιο και Δρ, Χρήστο Δ. Φανίδη και τα ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων και Αιγάλεω τρεις επιμορφώσεις για τα νέα προγράμματα σπουδών Βιολογίας, Φυσικής, Χημείας στο Λύκειο για τους ΠΕ04 όλης της ΔΔΕ Γ Αθήνας. Οι επιμορφώσεις έγιναν, την Τετάρτη 6/3, 13/3 …

Επιμορφώσεις στα νέα προγράμματα σπουδών Μάρτιος 2024 Διαβάστε Περισσότερα »

Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (για μαθητές/τριες Λυκείου) 15 Φεβρουαρίου – 27 Μαρτίου 2024

Ανακοινώθηκαν τα Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (για μαθητές/τριες Λυκείου) που διοργανώνονται στην Ελλάδα Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.). Δείτε την εγκύκλιο (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ) και την προκήρυξη (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ}

Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, στην ελληνική, στο CERN

Το CERN οργανώνει για 14η χρονιά, δύο επιμορφωτικά σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για εβδομήντα δύο (72) εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ04, ΠΕ03, ΠΕ85 (πρώην: ΠΕ12.08), και ΠΕ86 (πρώην: ΠΕ19, ΠΕ20), όλης της χώρας, στο CERN. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου 2024 έως τις 28 Αυγούστου 2024 και το δεύτερο από τις 28 Αυγούστου …

Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, στην ελληνική, στο CERN Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση σχετικά με την Τ.Ν. σε ημερίδα νηπιαγωγών

Στην ημερίδα “Προσεγγίζοντας θέματα Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο του 21ου αιώνα” που διοργάνωσε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ελένη Τρίγκα της 3ης θέσης ΔΙ.Π.Ε. της Γ Αθήνας παρουσιάστηκε η εισήγηση “Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Διαχείριση διαλογικών περιβαλλόντων από τους εκπαιδευτικούς”. Σας παραθέτουμε την εισήγηση την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Δειγματική Φυσικής Α Γυμνασίου στο 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Με τον συνάδελφο κύριο Πατήρη Αναστάσιο διδάξαμε τον 12/2023 το μάθημα της Φυσικής Α Γυμνασίου “Μετρήσεις Μάζας – Τα διαγράμματα” στο Α3 του 5ου Γυμνασίου Περιστερίου. Παραθέτουμε το σχετικό φύλλο εργασίας που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Σεμινάριο Ρομποτικής Γ Αθήνας

Στο σεμινάριο STEM/STEAM/STREAM Εκπαίδευση – Εφαρμογές Ρομποτικής που διοργάνωσε το 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω και η Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας το Σάββατο 10/12/2023 δόθηκε διάλεξη σχετικά με τα Arduino. Παραθέτουμε την παρουσίαση Εισαγωγή στα Arduino που μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ καθώς και την παρουσίαση “Εισαγωγή στην χρήση των Arduino” που μπορείτε να την κατεβάσετε από …

Σεμινάριο Ρομποτικής Γ Αθήνας Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμότητα. Προτάσεις για την διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια

Παρουσιάζουμε κάποιες προτάσεις για διευκόλυνση των συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας όταν διδάσκουν το κεφάλαιο της Θερμότητας στην Ε Δημοτικού. Παρουσιάζεται σύντομα το διδακτικό πλαίσιο που προτείνει το ΥΠΑΙΘΑ, το εννοιολογικό πλαίσιο και προτείνονται προσομοιώσεις σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία εκτέλεσης πειραμάτων. Οι προτάσεις αυτές παρουσιάστηκαν σε δύο επιμορφωτικές συναντήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην επιμορφωτική συνάντηση που …

Θερμότητα. Προτάσεις για την διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια Διαβάστε Περισσότερα »

Σενάριο 11 διδακτικών ωρών για την διδασκαλία του κεφαλαίου 1 “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” από την Φυσική Γενικής Παιδείας Β Λυκείου.

Όλο το 1ο κεφάλαιο “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” του βιβλίου Φυσικλης Γενικής Παιδείας αναλύεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ, σε τρείς παρουσιάσεις συνολικής διδακτικής διάρκειας 11 διδακτικών ωρών. Συνολικά οι παρουσιάσεις υπερβαίνουν κατά δύο ώρες τις προδιαγραφές των οδηγιών του ΙΕΠ (9 διδ. ώρες) λόγω της έμφασης στην εισαγωγή.Οι παρουσιάσεις είναι προσανατολισμένες στην εννοιολογική …

Σενάριο 11 διδακτικών ωρών για την διδασκαλία του κεφαλαίου 1 “Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων” από την Φυσική Γενικής Παιδείας Β Λυκείου. Διαβάστε Περισσότερα »

Μία διδακτική πρόταση για την διδασκαλία των σφαλμάτων.

Παρουσιάζουμε μια διδακτική πρόταση για την εισαγωγή των εννοιών των σημαντικών ψηφίων, της αβεβαιότητας και του σφάλματος στο Λύκειο. Μπορείτε να κατεβάσετε την παρουσίαση από εδώ και την θεωρία από εδώ. Για την διδασκαλία θα χρειαστούν δύο φύλλα εργασίας. Παρατίθενται όμως τρία φύλλα εργασίας ανάλογα με την προσέγγιση που θα ακολουθηθεί. Μπορείτε να κατεβάσετε το …

Μία διδακτική πρόταση για την διδασκαλία των σφαλμάτων. Διαβάστε Περισσότερα »

Scroll to Top